Meist

Uuskaubi talu on tegutsenud Eesti ravimtaimeturul alates 1999.a, mis läks müüki esimene partii ravimtaimi.

Ravimtaimedega tegelemist soosib talu asukoht – kauni Velise jõe kaldal, eemal maanteedest, suurtest asulatest ja suurpõllumajandusest.

Ravim- ja maitsetaimi kasvatame looduspäraselt – me ei kasuta mineraalväetisi ja taimemürke. Osa taimi kogume loodusest hoolikalt kontrollitud korjealadelt.

Kogutud taimed närvutame pimedas ruumis enne elektriga köetavatesse kuivatuskappidesse paigutamist. Selline töötlemine tagab taimede loomuliku värvi, lõhna, maitse ja toimeainete säilimise ilma mingeid lisaaineid lisamata 

Üksiktaimed ja teesegud pakendame käsitsi. Siinjuures on valida nelja sorti pakendi vahel:

  • minigrip – kotike
  • kartongkarp, milles minigrip-kotike
  • aknaga paberkott
  • polüpropüleenkott taassuletava liimribaga, väga hea läbipaistvusega

Oleme seisukohal, et olulisem kui pakend, on kvaliteetne sisu. Seetõttu paneme suuremat rõhku taimede töötlemisele ja säilitamisele, et tulemus ise oleks pilkupüüdev. Samuti ei kujuta meie pakendid suurt ohtu keskkonnale, sest neid on võimalik põletada.

VÄIKESTE PÕLLUMAJANDUSETTEVÕTETE TOETUS

Uuskaubi talu sai 2015-2016 a. rahastuse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme „Põllumajanduslike majapidamiste ja ettevõtluse areng“ raames.

Antud projekti realiseerimisega on soetatud põllutöömasinaid ja taimeveski. Toodete parema disaini huvides on soetatud etiketiprinter, lastud valmistada uued teekarbid. Projekti raames on remonditud tootmisruume, millega on paranenud töötingimused ja suurenenud võimalused toodangu suurendamiseks ja kvaliteedi parandamiseks.